Négy fiúgyermek édesanyja vagyok. A bábok és mesék szeretete még gyermekkoromból jött, és elvezetett Sopronig, a Benedek Elek Pedagógiai Főiskoláig, ahol dr. Józsa Évától tanulhattam ki a bábművészet csínját - bínját, mellette pedig Mikó István Színi tanodájának növendékeként belekóstolhattam a színészetbe is. Első nagyobb megmérettetésem a Minden egér szereti a sajtot című zenés bábdarab megrendezése volt, melyet a Sopron TV esti meseként adott le. A mesék és bábok szeretetét aztán gyermekeimnek próbáltam átadni, majd 2008-ban életre keltettem a Bábos Mesekuckót a legkisebbeknek. Egy évre rá pedig megalakult a Babos Bábos Társulat is, mellyel utazó bábszínházként a 4-12 éveseknek szóló előadásainkat visszük el az ország minden részére. 2014-ben megjelent az Otthonos bábok, bábos otthonok című könyvem, mellyel gyakorlati tanácsokat szeretnék adni mindazoknak, akik a mesék szeretetét a bábozás élményével együtt szeretnék továbbítani a gyerekek felé legyen az gyakorló édesanya, vagy kisgyermekekkel foglalkozó pedagógus.

A Bábos Mesekuckó ma már védjegyes foglalkozás, évente két foglalkozásvezetői képzést is tartunk neves bábművészek bevonásával. Mindemellett óvódák és bölcsödék módszertani képzésében is részt vállalunk.
„Szép a mese, ha könyvbe kerül, de még szebb, ha szájra. A mese az ember nyelvén szokott ficánkolni, hallgatók fülén táncikálni – bábosok kezén figurázni - ez az ő parkettája.” (Berecz András)

 

Babos Eszter foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Birkás Szabina vagyok, német nemzetiségi óvodapedagógus. Már egészen kisgyermek koromtól jelentős szerepet játszott a Mese az életemben. Sokat meséltek nekem szüleim,s gyakran mentünk bábszínházba, amelyekre ma is szívesen emlékszem vissza. Óvodapedagógusként nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermeket komplexen fejlesszük. A Bábos Mesekuckó lehetőséget ad megannyi képesség illetve készségterület fejlesztésére. Tapasztalataim azt mutatják, hogy a Bábos Mesekuckó által a gyermekek nyitottabbak lettek, közvetlenebbül -és többet - kommunikálnak, érzelmi kitöréseik (ha voltak) mérséklődtek; szívesen báboznak, dramatizálnak el meséket akár maguktól is. A gyermekek jól szórakoznak, mókáznak, miközben sok új dolgot tanulnak s fejlődnek. Szívből ajánlom minden kedves szülőnek s gyermekének. Jelenleg Veszprémben tartok Bábos Mesekuckó foglalkozásokat.

 

Birkás Szabina foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Gyermekeim születése óta elvarázsolt a mesék - bábok világa.

2008-ban vettünk először részt Eszter bábos foglalkozásán, mely életre szóló élményé vált nemcsak fiaimnak, hanem számomra is.
Nemsokkal ez után Eszterrel létrehoztuk bábos társulatunkat, a Babos Bábos Társulatot,  azóta bábozunk piciknek és kicsiknek szerte az országban. Imádom elvarázsolni őket. Csodálatos velük együtt belépni Meseországba, kibontakoztatni kreativitásukat, szárnyakat adni fantáziájuknak, sikerélményt okozni a közös zenéléssel, mozgással, megízleltetni velük az alkotás örömét.
Ipari termék- és formatervezőként a díszletek és bábok készítésébe is nagy örömmel bevezetem a lelkes gyerekeket és szülőket.
Fiaim sikerein látom, milyen fontos 3 éves kor előtt fejleszteni gyermekeinket, mennyire sokat tudunk nekik adni útravalóul testben és lélekben.

 

Biró Brigitta foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Két felnőtt gyermekem ma is szívesen emlékszik vissza, hogyan meséltünk, báboztunk gyermekkorukban. Általában több részletre emlékeznek, mint én magam. Gyermeki kíváncsiságomat megőrizve folyamatosan tanulok valami újat. Ez lehet önismeret, pszichológia, pedagógia, játékok, vagy akár képzőművészeti technikák, a lényeg a hasznos és/vagy kreatív időtöltés és a fejlődés. Mindig szívesen foglalkoztam gyerekekkel és nagyon fontosnak tartom a mindennapi mesélést, a közös játékot. A Bábos Mesekuckóval megtaláltam az ideális foglalkozást, melyben jószívvel, lelkesedéssel tudok részt venni, a foglalkozások során segíteni a szülők és gyermekeik közös tevékenységét.

 

Fejér Julianna foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Kátai Zsoltné Evi vagyok, egy csodamuki 2 éves kislány anyukája, gyermekágyas segítő és Bábos Mesekuckó foglalkozásvezető.Gyógypedagógiai asszisztensi, Családi Napközi vezetői, lomi-lomi masszőri végzettségeim vannak. Számomra óriási megtiszteltetés, ha egy gyermek a bizalmába fogad és beenged a világába. Én pedig igyekszem a hétköznapi dolgokat is izgalmas kalanddá változtatni. Fontos számomra az empátia, a tolerancia, az egészséges lelki világ. A pozitív, játékos, válaszkész, kötődő nevelésben hiszek. Érdekel a mese- és játékterápia és minden ezzel kapcsolatos téma. A Bábos Mesekuckót egy fantasztikus lehetőségnek tartom a családok számára, minőségi, közös idő eltöltésére. A látott és hallott mese feszültséget old, fejleszti az érzelmi világot, megküzdési stratégiát ad a gyermekek számára, az életükben felmerülő helyzetekre és problémákra. A mozgásos, zenei, illetve kézműves rész pedig minden érzékszervre kihatóan fejleszt, megnyit, elvarázsol és szórakoztat. Számomra a morális, etikai, erkölcsi, kötődő nevelési értékek mellett fontos a környezetvédelem. Ezért nem lesz meglepő, ha időnként az erdei állatok szemetet szednek, vagy más, Földanya kedvére való dolgot művelnek majd.

 

Kátai Zsoltné Evelin foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Lázár Szilvia vagyok, 27 éves. Debrecenben végeztem angol szakos tanító ként. Aztán az élet Londonba sodort, ahol két csodás évet töltöttem, mint óvónő egy Montessori óvodában. Ezután Telkiben dolgoztam egy magánóvodában, ahol találkoztam a Bábos mesekuckóval, amibe szinte első látásra beleszerettem Major Zitának köszönhetően. Jelenleg Hajdúszoboszlón élek és főállásban tartok angol és Bábos Mesekuckó foglalkozásokat piciknek, kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. 

 A mesék fontos szerepet töltenek be a gyermekek életében, és fontosnak tartom, hogy a mai felgyorsult világunkban, kézzelfoghatóvá tegyük a mesék nyújtotta csodát.

 2017 szeptember végétől a hajdúszoboszlói gyerekeket repítem el Meseországba, hogy ők is részeseivé válhassanak a Bábos Mesekuckó csodájának.

 

Lázár Szilvia foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Majorné Zita vagyok, három csodás kisfiú anyukája, nyelvtanár egy nemzetközi gimnáziumban, profi standard versenytáncos, tánctanár és most már Bábos Mesekuckó foglalkozásvezető is.A művészetek es a kreativitás mindig közel állt hozzám, a versenytáncos mivoltomból kifolyólag is. A gyerekek születése után csak bababarát munkákat vállaltam. Olyan feladatokat, ahol a fiúk is velem tarthattak, vagy akar ők is aktív résztvevői lehettek, mint például a hordozós latin tánc vagy a MiciMambo-ovis tánc.

 

A középső fiammal találtunk rá a Bábos Mesekuckóra, ami rögtön megtetszett neki, én pedig az első óra után elhatároztam, hogy mesekuckó foglalkozásvezető leszek. A gyerekek imádják, hogy otthon minden új mesét előttük próbálok el, hogy bármikor tudnak ők is bábozni, hogy minden hónapban új bábokat készítek és hogy egy-egy foglalkozásnál vagy tábornál ők is ott lehetnek, ráadásul hasonló korú gyerekek között. A Bábos Mesekuckó minden szempontból tökéletes, mert vicces, fejlesztő, kreatív, produktív es nagyon kikapcsol. :)

 

Major Zita foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Ódorné Hatos Viktória vagyok, 2 kisfiú édesanyja, óvodapedagógus, Bábos Mesekuckó foglalkozásvezető. Én Sárváron segítek Mesemondólánynak hétről hétre elvarázsolni Meseországba a kisgyermekeket, babákat.

"A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni."-Bruno Bettelheim

Fantasztikus látni saját gyermekeimen is, ahogy beszippantja őket a közös mondókázás, dalolás, ölbeli játék, mese.
Számos jótékony hatása van a mesének: megold egy-egy problémát, segít feldolgozni a napi történéseket, ismereteket nyújt...de ami-az én véleményem szerint-talán a legfontosabb a mai rohanó világban, hogy minőségi időt nyújt a gyermeknek a szülővel, nagyszülővel.
A foglalkozásaimon szeretném átadni ezt a csodát:
. A bábos mesét: miközben nézik és hallgatják a gyerekek, szárnyalhat a fantáziájuk;
. A mesetorna során számos sikerélményben lehet részük;
. A közös zenélés alatt is megélhetik az (közös) alkotás örömét;
. Valamint a közös barkácsolás során kibontakoztathatják kreativitásukat.

 

Ódorné Hatos Viktória foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

2012 óta vagyok lelkes rajongója  a Bábos Mesekuckónak és a Mesemondó lánynak. Kisfiammal akkor találkoztunk vele először és mindketten azonnal megszerettük.
Annyira, hogy én is szerettem volna "Mesemondólány" lenni és elvarázsolni, elbűvölni sok-sok gyereket a bábokkal, mesékkel. 2014-ben indult az első képzés, melyet sikeresen elvégeztem és azóta "Mesemondó lányként" tipegők sokaságának bábozom asztali bábjátékkal, árnyjátékkal, énekelek, mondókázom. A meséimben gyakran használok hangszerjátékot, mozgásokkal kísért mondókákat, hogy minél több érzékszervükkel legyenek részesei a történeteknek. Saját készítésű bábjaimat a legkisebbek is kipróbálhatják, megszólaltathatják és elkísérhetik őket a Meseúton. :)

 

Papp Judit foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

A mese varázsa már fiatalon magával ragadott, amikor kisiskolásként bejártam édesanyám óvodai csoportjába bábozni. Gyerekszeretetem az óvónői pálya felé vonzott engem is. Pedagógus kollégákkal együtt több évtizedig működtettünk egy amatőr bábcsoportot. Majd érdeklődésem a pszichológia felé fordult. Diplomát szereztem Dr Antalfai Márta Kincskereső művészet és meseterápiás módszeréből. Jelenleg szakmai tapasztalatomat, tudásomat gyerekfoglalkozások vezetésében és bábelőadások készítésében kamatoztatom, különböző korosztály számára.

 

Szőke Anna foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Tóth Viktória vagyok német nemzetiségi óvodapedagógus, csecsemő és kisgyermeknevelő. A folyamatos tanulás és fejlődés híve, a Bábos Mesekuckóra is éppen továbbképzések keresgélése közben bukkantam rá. Majd utána olvasva egyből tudtam, hogy ennek én is részese szeretnék lenni. Szakmai szempontból magával ragadott az a komplexitás, amit a Bábos Mesekuckó kínál,  hogy különböző tevékenységekkel biztosítja a mesék, történetek feldolgozását, így minél több érzékszervet bevonva van hatással a gyermekekre és szüleikre. Amellett, hogy úgy vélem a foglalkozások rengeteget adhatnak a gyermekeknek és szüleiknek, én is nagyon sok minden kapok. Hiszen a történetek kitalálása, feldolgozása, a díszlet, a bábok elkészítése, a mozgásos és kreatív tevékenységek megtervezése, mind-mind folyamatos kihívást jelentenek, így a foglalkozásokra való felkészülések biztosítják számomra a folyamatos tanulást és fejlődést, amit pedagógusként elengedhetetlennek tartok. Hiszen a saját fejlődésem, kihatással van a gyermekekre is, akikkel foglalkozom, és akiknek szeretnék minél több útravalót adni. 

A mese játék, csoda, hit és lélek. Mosoly mindenki lelkére.

 

Tóth Viktória foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

Rövidesen bemutatkozom!

 

Váczi Tünde foglalkozásainak listáját Itt találod!

 

 

 

A Bábos Mesekuckó foglalkozást a fiaimnak köszönhetően ismertem meg. Izgalmas volt látni, ahogy a kicsi hétről-hétre egyre tovább tudott figyelni a mesére, a nagy pedig kinyílt, ő is kézbe vette és megszólaltatta a bábokat. Idővel Mesemondólánnyal annyira összebarátkozott, hogy rendszeresen ugratták egymást. Éreztem, hogy nemcsak a gyerekeimet tölti fel a foglalkozás, hanem engem is kiragad kicsit a hétköznapokból. Egy gyerekeivel otthon lévő anyának ez pedig nagyon fontos.

Szerettem volna kicsit a „paraván mögé” látni, én is részt venni a varázslatban immár nemcsak nézőként, ezért az első adandó alkalommal jelentkeztem a foglalkozásvezető-képzésre.

Ezek a mesék éppen annak a korosztálynak szólnak, akik már kezdenek a mondókázásból a hosszabb mesék hallgatása felé kacsintgatni. Az énekes, mondókás betétekkel átszőtt bábos mesékkel észrevétlenül terelgethetjük a kicsiket az összetettebb történetek felé. Miközben remekül szórakoznak, a mesehallgatás, mesetorna és kézműveskedés hármasa által egy sor képességük is fejlődik. https://photos.app.goo.gl/onT1Rje4zrTX3L678 A bábozásban rengeteg lehetőség rejlik, próbáljuk ki együtt!

 

 

Varga Krisztina foglalkozásainak listáját Itt találod!